Foto: LETA

Drīz pēc tam, kad no partijas "Stabilitātei!" ievēlētā Nadežda Tretjakova deva deputāta zvērestu, viņa pavēstīja par vēlmi nolikt pilnvaras, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošais Trejakovas iesniegums Saeimas prezidijam.

Minētais iesniegums trešdien tika iesniegts Saeimas prezidijā.

Iesniegumā Tretjakova informē, ka saistībā ar negaidītiem ģimenes apstākļiem viņa nevar pilnvērtīgi pildīt 14. Saeimas deputāta pienākumus.

Tāpēc viņa atsakās no deputāta pilnvarām un lūdz aicināt nākamo aiz viņas ievēlēto no partijas "Stabilitātei!" pieņemt deputāta zvērestu.

Saeimas Preses dienestā portālam "Delfi" apliecināja, ka šādos gadījumos deputātiem nepienākas nekāda veida kompensācijas, taču tiek izmaksāta alga par, piemēram, vienu nostrādāto dienu.

Tretjakova tika ievēlēta Saeimā no "Stabilitātei!" Latgales saraksta. Tretjakovai noliekot deputāta pilnvaras, viņas vietā stātos Jekaterina Dorošķeviča.

14. Saeimā no partijas "Stabilitātei!" ievēlēja Alekseju Rosļikovu, Viktoriju Pleškāni, Svetlanu Čulkovu, Nataļju Marčenko-Jodko, Igoru Judinu, Jefimiju Klementjevu, Viktoru Pučku, Gloriju Grevcovu, Iļju Ivanovu, Dmitriju Kovaļenko un Tretjakovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!