Foto: DELFI
Nedēļas nogalē Torņakalna pārvada nolūzusī kolonnas daļa satiksmes un gājēju drošību neapdraud, par apsekošanā konstatēto portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Plānots, ka pārvadam veiks papildu apsekošanu, lai pārliecinātos par citu kolonnu un elementu stāvokli un nepieciešamības gadījumā veiktu atbilstošus darbus.

Plānotie darbi šobrīd neparedz satiksmes ierobežojumus.

Apsekošanā esot konstatēts, ka nolūzusi un zaļajā zonā nokritusi kolonnas betona daļa, kas bija bez armējuma.

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāvji norāda, ka, atbilstoši pēdējai speciālajai inspekcijai, kura tika veikta 2020. gadā, satiksmes pārvads pār dzelzceļu Torņakalna ielā ir drošs. Inspekcija atsevišķām konstruktīvām daļām un elementiem konstatējusi defektus, kurus ikdienas uzturēšanas ietvaros uzdeva novērst.

Kā skaidro domē, tiltiem un pārvadiem šādas inspekcijas tiek veiktas reizi piecos gados.

Jau vēstīts, ka Rīgā neapmierinošā stāvoklī ir Brasas tilts, Deglava tilts, Vanšu tilts, kā arī divi tilti pāri dzelzceļam – pie Zemitāna stacijas un Gustava Zemgala gatvē.

Rīgas domes deputāti konceptuāli atbalstījuši projekta realizāciju, kas paredz vairāku infrastruktūras objektu – Gaisa tilta, Gustava Zemgala pārvada, Jorģa Zemitāna tilta, Vanšu tilta un Mūkusalas krastmalas – atjaunošanu un pārbūvi galvaspilsētā.

Projektu īstenošanai pašvaldība plāno lūgt Ministru kabinetam piešķirt aizdevumu.

Rīgā kopumā ir 139 tilti, pārvadi un tuneļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!