Katrīna (vārds mainīts) nomira svētdienā. Tieši brīvdienās visi četri bērni vienlaicīgi prasīja 26 gadus vecās mammas Oļesjas (vārds mainīts) uzmanību. Sievietes civilvīrs stāsta, ka nedēļas nogalēs bijis grūtāk tikt galā nekā darbdienās, kad abi vecākie bērni pa dienu gāja dārziņā. Kriminālprocesa dēļ vīrietim liegts stāstīt, kas tieši notika 4. decembrī Krāslavā – kāpēc sievieti tur aizdomās par meitas slepkavību.

Grūti gāja Oļesjai jau tad, kad viņa viena audzināja trīs bērnus. Tas bija 2019. gads, kad atņēma aprūpes tiesības un bērni nokļuva audžuģimenē. Katrīna tobrīd bija mēnesi veca. Mamma labojās, apmeklēja ārstniecības kursu, un alkohola problēmu vairs nebija. Bērnus atguva 2021. gada pavasarī. Audžuģimene, kurā bērni dzīvoja, mudinājusi pat bāriņtiesu bērnus atgriezt Oļesjai ātrāk, jo mamma labi sadarbojusies. Divus gadus no sava mūža trim Katrīna uzauga pie audžuvecākiem.

Uz to, cik izmisusi un nogurusi Oļesja bija, norāda pašnāvības mēģinājums šovasar. Ģimenē tad auga jau četri bērni. Mazākā – gadu vecā puikas – tēvs un civilvīrs uzskata, ka "tā bija uzmanības pievēršana strīda karstumā", un skaidro: "Jā, mums bija strīdi, kā jau ģimenē. Bet viņa nav alkoholiķe, un es alkohola reibumā nekad neesmu pie viņiem bijis." To apliecina arī bāriņtiesā – alkohola problēmu jaunajā ģimenē nebija.

Oļesja meklēja palīdzību "Facebook". Kāda jaunā māmiņa, kura vēlējās palikt anonīma, stāsta, ka sieviete reiz "messanger" uzrunājusi, vaicājot, kur pirka savam bērnam drēbītes. Pamanījusi bildēs. Sākušas sarakstīties. Tad sieviete reiz vērsusies ar jautājumu, kā labāk nolikt gulēt vienu gadu veco bērnu. Gribējusi satikties, draudzēties.

Tomēr draudzēties ar daudzbērnu ģimenēm grib retais. Kurš gan grib ciemos trokšņainu baru. To labi zina

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!