Foto: DELFI

Lai atjaunotu Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljona gada sākumā bojāto jumtu, tika izsludināts iepirkums, kas šobrīd jau ir noslēdzies, taču skaidrības par to, konkrēti kad sāksies darbi, nav. Portālam "Delfi" SIA "Rīgas nami" gan norāda, ka jumta remontdarbus plānots sākt tuvākajā laikā, savukārt darbu ilgums ir aptuveni trīs mēneši.

Šī gada sākumā vēja brāzmas atplēsa daļu jumta virskārtas Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonam. Tā dēļ paviljons tika slēgts, savukārt visiem tur esošajiem tirgotājiem tika piedāvātas tirdzniecības vietas citos Centrāltirgus paviljonos.

Šobrīd apritējuši 11 mēneši kopš jumtam radušies bojājumi, bet tas aizvien nav salabots. Kā skaidro "Rīgas nami", lai veiktu jumta remontdarbus, bija nepieciešams izstrādāt tehnisko projektu un īstenot iepirkuma procedūru darbu izpildītāju piesaistei.

Patlaban iepirkums ir noslēdzies un jumta remontdarbus plānots sākt tuvākajā laikā. Precīzas informācijas par to, kad tieši darbi sāksies, gan vēl nav, jo "šobrīd notiek līguma skaņošanas procedūra". Provizoriskais darbu izpildes termiņš ir trīs mēneši. Savukārt pēc remontdarbu pabeigšanas Sakņu paviljons tiks atvērts tirgus apmeklētājiem.

Gan jumta seguma atjaunošanu, gan paviljona metāla konstrukciju pastiprināšanu veiks uzņēmums AS "Būvuzņēmums Restaurators". Pirmās iepirkuma daļas līguma summa ir 571 120,64 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), savukārt otrās – 595 905,27 eiro bez PVN.

Kā liecina "Lursoft" informācija, "Būvuzņēmums Restaurators" pērn strādāja ar 4,771 miljona eiro apgrozījumu un 230 874 eiro peļņu. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Mareks Mamajs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!