Premjerministrs Einars Repše Krievijas Ārlietu ministrijas (ĀM) paziņojumu, ka izglītības reforma Latvijā pārkāpj valstī dzīvojošo krievu jauniešu tiesības un ir uzspiesta asimilācija, uzskata par "muļķībām".
Krievija izplata nepilnīgu informāciju par izglītības reformu Latvijā

Pēc tikšanās ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu Repše žurnālistiem, komentējot Krievijas ĀM paziņojumu, sacīja: "Nepievēršu šādām muļķībām uzmanību." Viņš arī pauda, ka Krievijas deklarētā vēlme uzlabot attiecības ar kaimiņvalstīm "ir tiešām deklaratīva".

Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Māris Riekstiņš norādīja, ka Krievijas ĀM sniegtā informācija "tradicionāli neatbilst reālajai situācijai". Informācija sniedz "ačgārnu priekšstatu" Krievijas sabiedrībai par izglītības reformas būtību. Valsts sekretārs pauda viedokli, ka citas pasaules valstis izprot situāciju Latvijā ar izglītības reformu un atbalsta to. Viņš arī izteica cerību, ka "tas nav mēģinājums bremzēt sabiedrības integrācijas procesu".

Krievijas ĀM savā mājas lapā internetā paziņoja, ka izglītības reforma pārkāpj Latvijā dzīvojošo krievu jauniešu tiesības un 23.maijā notikušais mītiņš pret reformu "vēlreiz nodemonstrēja, cik nopietna ir situācija ap skolu reformu".

Krievijas ĀM izteica cerību, ka jautājums par izglītības reformu "izskanēs aiz šīs valsts robežām, pirmkārt, starptautiskajās organizācijās, kas rūpējas par nacionālo minoritāšu aizsardzību pret uzspiestu asimilāciju".

Izglītības reforma paredz no nākamā gada 1.septembra mazākumtautību skolās daļēju pāreju uz mācībām latviešu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!