Foto: F64

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi aizvadītajā diennaktī ārstniecības iestādēs nogādājuši 61 cilvēku, kuri guvuši nopietnas traumas, paslīdot uz slidenām ielām, ietvēm, portālu "Delfi" informēja NMPD pārstāve Inga Vītola.

Visbiežāk gūtas roku, kāju, galvas un muguras traumas, viņa norādīja.

Tāpat Vītola uzsvēra, ka palielinājies arī kopējais izsaukumu un traumu skaits – ja ikdienā NMPD mediķi izbrauc uz līdz 150 nopietnu traumu situācijām, tad aizvadītajā diennaktī tie bija 273 izsaukumi.

Jau ziņots, ka, cilvēkiem paslīdot uz slidenajām ietvēm un gūstot dažādas traumas, Rīgas 2. slimnīcā pacientu skaits ir trīsreiz lielāks nekā parasti, trešdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" atzina slimnīcas rezidente Santa Miķele.

Biežākās ir potītes un apakšdelma traumas. Aptuveni trešajai daļai pacientu traumas ir tik nopietnas, ka nepieciešama ķirurģiska ārstēšana, tāpēc viņi stacionēti ārstniecības iestādē.

Starp pacientiem ir dažāda vecuma cilvēki, taču vairāk ir tieši vecuma grupā virs 50 un 60 gadiem. Pēc Miķeles teiktā, cilvēki atzīst, ka dzirdējuši brīdinājumu par slidenajām ietvēm un aicinājumu neiet laukā, bet nav tam klausījuši un tagad to nožēlo.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka šonedēļ Latviju skāris sasalstošs lietus, tāpēc ceļi un ietves ir sevišķi slideni - visiem jābūt uzmanīgiem. Trešdien Latviju šķērsos jauni lietus mākoņi, vairāk līs valsts dienvidos un vidienē, bet no rīta un vakarā – austrumu novados, prognozē sinoptiķi. Gaisa temperatūra būs +1..+4 grādi, Kurzemes piekrastē līdz +6 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!