Foto: DELFI
Latvijā daudzviet uz reģionālajiem un vietējiem autoceļiem braukšanas apstākļi ir īpaši apgrūtināti, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Trešdien pusdienlaikā īpaši apgrūtināta braukšana ir pa reģionālās un vietējās nozīmes autoceļiem Kurzemē, tostarp Talsu un Tukuma apkārtnē, Vidzemē – Limbažu, Valmieras, Valkas, Alūksnes un Gulbenes apkārtnē, bet Latgalē – Ludzas, Preiļu un Daugavpils apkārtnē.

LVC uzsver, ka autoceļi tiek kaisīti un rievoti, taču lietus ietekmē kaisītais materiāls var tikt noskalots, ledū izveidotās rievas izkust un apledojums var veidoties atkārtoti.

Tikmēr braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem pārsvarā ir apmierinoši, izņemot Daugavpils un Rēzeknes apkārtnē, kā arī Vidzemes šosejas (A2) posmā no Virešiem līdz Alūksnei. Galvenie autoceļi vairākkārt ir kaisīti, un patlaban uz tiem strādā 107 ziemas dienesta tehnikas vienības.

LVC skaidro, ka meteorologi prognozē, ka dienas laikā turpinās līt un gaisa temperatūra saglabāsies plusos. Šo meteoroloģisko apstākļu ietekmē turpināsies atkusnis un atkala. Ceļi var būt slideni un pārvietošanās pa tiem var būt īpaši apgrūtināta, īpaši pa grants autoceļiem, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu.

Tiem, kuri ikdienā pārvietojas pa šādiem autoceļiem, ir jābūt gataviem ziemas braukšanas apstākļiem un jāpārliecinās, ka transportlīdzeklis ir atbilstoši aprīkots, nepieciešamības gadījumā lietojot riepas ar radzēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!