Foto: LETA

Pagājušajā diennaktī ugunsgrēkos Rīgā cieta viens, bet izglābti tika 11 cilvēki un kaķis, portālu “Delfi” informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 20.28 ugunsdzēsēji steidzās uz Eizenšteina ielu Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamās mājas atkritumu savākšanas telpā dega atkritumu konteineris sešu kvadrātmetru platībā. Tā kā ēkas augšējos stāvos bija izveidojies spēcīgs sadūmojums, glābēji no bīstamās vides izglāba četrus un evakuēja 38 cilvēkus. Darbs notikuma vietā noslēdzās pulksten 21.40.

Savukārt pulksten 20.55 VUGD saņēma izsaukumu uz Maskavas ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī dega virtuve desmit kvadrātmetru platībā.

No blakus dzīvokļiem ugunsdzēsēji izglāba sešus cilvēkus un kaķi, bet vēl 25 cilvēki evakuējās pašu spēkiem pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās.

Pulksten 21.28 glābēji devās uz Purvciema ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājās trešā stāva dzīvoklī bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,01 kvadrātmetru platībā.

No dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kurš negadījumā cieta un tika nodots NMPD darbiniekiem. Dzīvoklī ugunsdzēsēji glābēji nedzirdēja skanam dūmu detektoru un ugunsgrēku pamanīja kaimiņi, kuru dzīvoklī bija jūtams sadūmojums.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega drošinātāji elektrosadales skapī, divos gadījumos elektrības vadi, koks, sodrēji ēkas dūmvadā, atkritumu konteineris.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 40 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!