Foto: Publicitātes foto
Jēkabpilī applūstot uzņēmuma SIA "Ošukalns" noliktavu telpām, noplūdusi eļļa 1000 litru apmērā. Ar bonu palīdzību noplūde patlaban ir ierobežota, "Delfi" informēja Valsts vides dienestā (VVD).

Uzņēmums nodarbojas ar kokapstrādi un tam ir izsniegta B kategorijas piesārņojošās darbības atļauja. Tā teritorijā atrodas naftas produkti, eļļas, motoreļļas un citas bīstamas vielas.

Applūstot noliktavu telpām, notikusi motoreļļas noplūde 1000 litru apmērā. Operatīvas darbības rezultātā Valsts ugunsdrošības un glābšanas dienests (VUGD) ar bonu palīdzību ir noplūdi norobežojis. Šobrīd aktīvi tiek meklēti vēl arī citi risinājumi vides piesārņojuma novēršanai.

Ņemot vērā, ka plūdu rezultātā vienmēr rodas vides piesārņojums, VVD jau kopš 11. janvāra informēja visus Jēkabpils uzņēmumus, kuriem izsniegtas atļaujas un C apliecinājumi, par nepieciešamo preventīvo pasākumu veikšanu saistībā ar plūdiem pilsētā, lai novērstu vai, ja tas nav iespējams, samazinātu vides piesārņošanu vai tās risku, kā arī avāriju risku.

VVD atkārtoti aicina Jēkabpils pilsētas uzņēmumus sekot situācijas attīstības dinamikai, savlaicīgi parūpēties par savā uzņēmumā esošo izejvielu, ķīmisko vielu un bīstamo atkritumu drošu uzglabāšanu un nepieciešamības gadījumā veikt to pārvietošanu uz vietu, kur tie nebūs pakļauti plūdu ietekmei.

Tāpat VVD aicina arī veikt citus preventīvus pasākumus, kas ļautu mazināt potenciālu kaitējumu īpašumam un novērstu vides piesārņojuma riskus.

Prognozējot iespējamo uzņēmuma teritorijā esošo ķīmisko vielu noplūdes varbūtību, jāinformē vietējā pašvaldība un VVD, izmantojot vienoto pieteikumu reģistrācijas tālruni 26338800.

Jau ziņots, ka Jēkabpilī vairākas dienas ir plaši plūdi, taču situācija pēdējās dienās pakāpeniski uzlabojas un ūdens līmenis Daugavā sarūk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!