Foto: LETA
Lielākā daļa sabiedriski svarīgo iestāžu Jēkabpilī strādā, piemēram, strādā policija, poliklīnika, autobusu parks un pašvaldības klientu apkalpošanas centrs, bet uz trim dienām slēgtas mācību iestādes, uzsver pašvaldība.

Pirmsskolas izglītības iestādēs "Zvaniņš", "Zvaigznīte" Meža ielā un "Bērziņš" mācību process notiek. Nepieciešamības gadījumā šajos bērnudārzos darbosies dežūrējošās grupas, kas uzņems pirmsskolas izglītības iestāžu izglītojamos no pirmsskolas izglītības iestādēm "Auseklītis", "Kāpēcītis" un "Zvaigznīte" filiāles.

Jēkabpils reģionālās slimnīcas poliklīnika pirmdien darbu turpina ierastajā kārtībā. Par stacionāra darba atsākšanu pilnā apmērā vai daļēji lēmums tik pieņemts pirmdien.

Ņemot vērā, ka Brīvības iela ietilpst primāri apdraudētajā plūdu teritorijā, lai nodrošinātu Valsts policijas struktūrvienības darbības nepārtrauktību, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Austrumzemgales iecirkņa telpas Jēkabpilī no Brīvības ielas 122 uz laiku pārceltas uz Valsts policijas struktūrvienības telpām Lilliju ielā 20B.

Jēkabpils autobusu parks nodrošina pilsētas maršruta autobusu reisus ierastajos maršrutos, arī Jēkabpils novada pašvaldības klientu apkalpošanas centrs Brīvības ielā 120 strādā ierastajā režīmā.

Kā ziņots, šorīt pulksten 7.50 ūdens līmenis bija 8,22 metrus virs stacijas nulles atzīmes, bet augstākais ūdens līmenis – 8,92 metri – tika sasniegts sestdien no rīta, kad tas bija tikai piecus centimetrus zemāks par 1981. gada pavasara plūdu rekordu.

Pēdējās divās diennaktīs ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils pazeminās nepārtraukti, taču lēni. Iesākumā tas kritās par vienu centimetru stundā, patlaban tas samazinās par diviem centimetriem stundā. Upe Jēkabpilī aizvien ir piepildīta ar vižņiem, ledus kustība ir minimāla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!