Foto: Kadrs no video

jūs justos, ja pēkšņi informācija par jūsu sen mirušo omīti, piemēram, par viņas nāvi no insulta, tiktu publicēta internetā un kļūtu visiem pieejama? Šādu jautājumu uzdod kāds "Delfi" lasītājs, kurš vērš uzmanību tīmekļvietnē "YouTube" pērnvasar ievietotam video. Tā autors regulāri publicē videoatskaites par savām ekspedīcijām uz pamestām vietām, un vienā no tām viņš izložņā cilvēku atstātu namu Latgalē, Kaunatas pagastā. Privātmājā video autors atrod tā bijušo iemītnieku dokumentus, arī miršanas apliecības, kurās redzami mirušo personu nāves cēloņi. Videomateriālā šīs sensitīvās ziņas ir padarītas publiskas.

Video autors savā “YouTube” kanālā “Заброшенная Прибалтика” (“Pamestā Baltija”) kopš 2019. gada ir publicējis 40 video no savām ekspedīcijām, kas kopumā ir savākuši vairāk nekā astoņus miljonus skatījumu. Kā var noprast, “YouTube” kanālu veido kāds jauns krievvalodīgs puisis, viņš pēdējos gados ir pabijis gan bijušās rūpnīcas “Radiotehnika” cehos, gan “Liepājas metalurga” patvertnē, daudzās pamestās mājās un pat dzīvokļos Rīgā. Savās ekspedīcijās viņš tikai filmē pamestās vietas, vismaz video nav redzams, ka puisis lauztu vaļā kādas durvis vai arī piesavinātos atrastās mantas.

Pērn augusta beigās “Заброшенная Прибалтика” publicēja video par pamestu namu Latgalē, kuru noskatījušies jau 602 tūkstoši cilvēku. Video sākumā redzama nezālēs ieaugusi privātmāja. Tā kā nama durvis nav aizslēgtas, video autors dodas mājā iekšā un izstaigā visas istabas. Lai arī privātmājā ir gandrīz visi sadzīves priekšmeti, saklātas gultas, trauki skapī un fotogrāfijas pie sienas, tomēr viss liecina, ka mājoklis ir sen pamests. Vēlāk video redzamie dokumenti liecina, ka nams atrodas Rēzeknes novada Kaunatas pagastā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!