Foto: F64

Par atalgojuma izmaiņām Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) stacionāra "Latvijas Onkoloģijas centrs" ārstiem varēs domāt pēc valsts budžeta apstiprināšanas, sacīja slimnīcas padomes loceklis Valts Ābols.

Iepriekš LOC Onkoķirurģijas klīnikas vadītājs Armands Sīviņš bija norādījis, ka ārstu deficīts pieaug - ir sapirkts aprīkojums, bet atalgojums nav pietiekams, cilvēki no tā mūk prom. Viņš skaidroja, ka speciālistiem vajadzētu saņemt normālu, adekvātu atalgojumu, lai nebūtu vajadzības meklēt darbu privātās iestādēs vai reģionālajās slimnīcās, kur atalgojums ir divas, trīs un pat četras reizes lielāks nekā valsts slimnīcā.

Ābols atzina, ka, ņemot vērā visus sadārdzinājumus, atalgojuma jautājums nav risināms slimnīcai šobrīd pieejamo līdzekļu ietvaros. Par to varēšot lemt pēc valsts budžeta apstiprināšanas.

Vienlaikus Ābols informēja, ka patlaban ir izveidota darba grupa ar LOC kolēģu plašu iesaisti, kas strādā pie trīs jautājumiem - par nodaļu izvietojumu, darba organizēšanu LOC rekonstrukcijas laikā, kā arī nodaļu izvietojumu un darba organizāciju pēc rekonstrukcijas.

Darba grupas paveiktā rezultāts gaidāms pēc trīs nedēļām.

Kā ziņots, vairāk nekā 20 LOC ārsti brīdinājuši slimnīcas vadību pa iespējamu kolektīvo atlūgumu. Aizvadītā gada izskaņā no darba LOC aizgājuši divi ārsti, kas nav spējuši vienoties ar slimnīcas vadību. Pārējie kolēģi pauduši viņiem atbalstu un izteikuši savas prasības uzņēmuma vadībai. Ārsti uzskata, ka viņu darbs neesot novērtēts un LOC trūkstot mūsdienīga aprīkojuma.

Kā iepriekš medijus informēja Ābols, lai risinātu saspīlējumu starp RAKUS vadību un LOC mediķiem, ir sāktas savstarpējās sarunas. Patlaban par pirmo risināmo jautājumu izvirzīts komunikācijas un konstruktīvas uzticībā balstītas sadarbības veidošana starp RAKUS vadību un LOC mediķiem, jo bez tās abu pārējo komplekso jautājumu virzība nav iespējama, skaidroja Ābols.

Lai nodrošinātu slimnīcas valdes pilnvērtīgu darbību un stiprinātu sadarbību starp RAKUS un LOC mediķiem, par slimnīcas valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju uz laiku iecelts Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!