Foto: LETA

Svētdien pulksten 13.37 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Rīgu, kur dega pārvietojams dzīvojamais vagons 10 kvadrātmetru platībā, "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Dzēšanas darbu laikā tika atrasts viens bojāgājušais.

Pulksten 15.14 ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī uz pirmdienu, pulksten 03.20, ugunsdzēsēji glābēji devās uz Rūpniecības ielu Mazsalacā, kur dega trīsstāvu neapsaimniekotas ēkas jumta konstrukcijas 60 kvadrātmetru platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās pulksten 07.17.

Svētdien pulksten 23.37 tika saņemts izsaukums uz Mūrnieku ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā dega palīgtelpa septiņu kvadrātmetru platībā un kāpņu telpa trīs kvadrātmetru platībā. No ēkas ugunsdzēsēji glābēji evakuēja deviņus cilvēkus. Pulksten 02.27 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Svētdien pulksten 9.50 tika saņemts izsaukums uz Valmieras novada Kauguru pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas ārsiena un starpsiena 10 kvadrātmetru platībā, griesti un starpstāvu pārsegums astoņu kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas pašu spēkiem evakuējās divi cilvēki. Pulksten 11.31 ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī uz svētdienu pulksten 00.07 VUGD saņēma izsaukumu uz Salnas ielu Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā esošajā konteineru telpā dega atkritumi konteinerā un koka konstrukcijas četru kvadrātmetru platībā. No ēkas evakuēti seši cilvēki. Pulksten. 1.12 darbs notikuma vietā tika pabeigts.

Piektdien pulksten 21.23 VUGD saņēma izsaukumu uz Madonas novada Ošupes pagastu, kur vienstāva dzīvojamā mājā pie krāsns dega malka un sadzīves mantas astoņu kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējas viens. Pulksten 23.03 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji devās uz 18 izsaukumiem, kur bija nepieciešama palīdzība nolūzušu koku sazāģēšanā. Astoņi izsaukumi saņemti Rīgā un Pierīgā, pieci – Vidzemē, trīs – Zemgalē un divi izsaukumi saņemti Kurzemē.

Aizvadītajās trīs diennaktīs VUGD saņēma 155 izsaukumus – 44 uz ugunsgrēku dzēšanu, 92 uz glābšanas darbiem, bet 19 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!