Foto: Delfi

Krievijas sākto karu Ukrainā paredzēt palīdzējis "tiktoks". Vēl pirms Krievijas visaptverošā iebrukuma pagājušā gada 24. februārī jauniešu vidū tik populārajā vietnē "TikTok" cirkulējuši video ar prognozēm, ka februārī "sāksies karš", vienīgi nebija norādīts konkrēts datums, stāsta kāds "Delfi" aptaujātais vidusskolēns. Tas ir zīmīgi, jo aptaujas rezultāti rāda, ka kopumā sociālie mediji neierindojas to informācijas avotu listē, kuriem jaunieši uzticas visvairāk, tomēr tas viņiem neliedz tur pieejamajā informācijā balstīt savus uzskatus. Šajā rakstā "Delfi" rāda Krievijas karu Ukrainā Rīgas vidusskolēnu acīm. Kam viņi uzticas? Un vai dažādie viedokļi par karu nav uzjundījuši domstarpības pašu jauniešu vidū?

Laikā no 20. novembra līdz 23. janvārim "Delfi" aptaujāja kopumā 247 Rīgas vidusskolēnus. 163 no tiem mācījās divplūsmu skolā, 84 – latviešu skolā.

Situācija Ukrainā – nepopulārs sarunu temats mājās

Situācija Ukrainā nav pārlieku izplatīts sarunu temats mājās. Turklāt klusums par šo tematu mājās nav ekskluzīvs ne jauniešiem, kas mācās divplūsmu skolā, ne jauniešiem latviešu skolā

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!