Foto: LETA

Glābēji otrdien saņēma izsaukumus uz 12 kūlas ugunsgrēkiem, no kuriem plašākais bija Daugavpilī, "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pieci kūlas ugunsgrēki izcēlās Latgalē, vēl pieci Rīgā un Pierīgā, bet divi – Zemgalē. Plašākais kūlas ugunsgrēks dzēsts Daugavpilī – 9000 kvadrātmetru platībā.

Tāpat ugunsdzēsēju palīdzība otrdien bija nepieciešama Ogres novada Lēdmanes pagastā, kur dega neapsaimniekotas angāra tipa ražošanas ēkas otrais stāv 200 kvadrātmetru platībā.

Savukārt Cēsu novada Jaunpiebalgas pagastā kādā vienstāvu dzīvojamā mājā dega griestu pārsegums un sodrēji ēkas dūmvadā 10 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš centās ugunsgrēku nodzēst saviem spēkiem un no ēkas evakuējās pirms VUGD ierašanās.

Cietušais nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Mājoklī bija uzstādīts dūmu detektors.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega kūts, vieglā automašīna, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, riepa un trīs gadījumos atkritumi.

Otrdien VUGD saņēma 39 izsaukumus – 22 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 12 uz kūlas ugunsgrēku un vienu uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem, bet divi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!