Foto: LETA
Aizsardzības budžeta celšana līdz 3% no iekšzemes kopprodukta (IKP), visu mājsaimniecību tiesiska aizsardzība un valsts valodas pozīciju stiprināšana – tā ir daļa no vairāk nekā 300 darbiem, ko apņēmusies paveikt Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) otrā valdība.

Valdības rīcības plāns tika izstrādāts vairāk nekā trīs mēnešus un nu dokuments ir noslēguma fāzē. Saskaņošanai nodotajā valdības rīcības plāna projektā ietverti 328 darbi piecās galvenajās jomās, kuras tika definētas jau valdības deklarācijā – drošība un ārpolitika; izglītība; enerģētika, klimats un vide; konkurētspēja; dzīves kvalitāte.

Lai valdības rīcības plāns stātos spēkā, tas jāizskata Ministru kabinetā.

Ieguldīs aizsardzībā

Jau šīs valdības izveidē kā galveno prioritāti visi koalīcijas partneri minēja aizsardzības stiprināšanu. Arī valdības rīcības plāna projektā minēts, ka valsts aizsardzības budžets tiks nodrošināts vismaz 3% apmērā no IKP līdz 2027. gadam.

Tāpat valdība apņēmusies nokomplektēt Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vienības ar nepieciešamo personālsastāvu, kā arī nodrošināt plašāku sabiedrības sagatavotību valsts aizsardzībai. Lai to panāktu, plānots izveidot valsts aizsardzības dienestu ar pirmo iesaukumu 2023. gada vidū. Iecerēts arī stiprināt NBS rezervistu sistēmu, tai skaitā izveidojot aktīvo rezervi un ekipētas rezerves vienības. Plānots arī turpināt attīstīt militāro infrastruktūru, uzlabojot karavīru dienesta apstākļus.

Visu mājsaimniecību tiesību aizsardzība

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!