Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Pagājušajā diennaktī ugunsgrēkos Latvijā cietuši divi cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

Pulksten 19.19 VUGD saņēma izsaukumu uz Ogres novada Rembates pagastu, kur dega kūts.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg kūts 15 kvadrātmetru platībā, vieglās automašīnas, saimniecības ēkas siena, siena ruļļi, dēļi un dažādas sadzīves mantas.

Mēģinot dzēst ugunsgrēku pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās, cieta cilvēks, kurš tika nodots neatliekamās palīdzības mediķiem.

Pulksten 22.20 ugunsdzēsēji devās uz Jelgavu, kur Smilšu ielā divstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā dega sadzīves mantas, starpsiena un pārsegums.

No sadūmotām telpām izglābts cilvēks, kurš negadījumā cieta un tika nodots mediķiem.

Savukārt pulksten 14.49 ugunsdzēsēji devās uz Ogres novada Lēdmanes pagastu, kur dzīvojamā mājā dega pirmais stāvs, mansarda stāvs un bēniņi, kā arī karstuma ietekmē blakus mājai aizdegās kūla.

Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās cilvēks.

Pulksten 15.52 VUGD saņēma izsaukumu uz Dārzciema ielu Rīgā, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas pagrabā dega pirts un starpsienu izolācija. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas evakuējās astoņi cilvēki.

Pulksten 18.59 ugunsdzēsēji steidzās uz Smiltenes novada Launkalnes pagastu, kur kokapstrādes uzņēmuma kaltē dega elektrosadales skapis, vadi un starpsienas siltinājums.

Neilgi pēc diviem naktī ugunsdzēsēji devās uz Ķekavas pagastu, kur dega pusotrstāva dzīvojamās mājas jumts un starpstāvu pārsegums.

Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 89 izsaukumus. 64 izsaukumi bija uz ugunsgrēku dzēšanu, no tiem 32 bija kūlas ugunsgrēki, bet seši – meža ugunsgrēki.

VUGD darbinieki piedalījās 12 glābšanas darbos un saņēma 13 maldinošus izsaukumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!