Foto: DELFI

Medicīnas darbinieki streiku paredzējuši rīkot septembrī, bet protesta akciju – 11. maijā, pirmdien žurnālistiem preses konferencē pirms pedagogu protesta gājiena sacīja Latvijas Ārstu biedrības vadītāja Ilze Aizsilniece.

Pirmdien izglītības darbinieku protesta gājienam pievienojušies aptuveni 1000 medicīnas darbinieku.

Savukārt mediķu protests paredzēts 11. maijā – to organizē Latvijas jauno ārstu asociācija un medicīnas darbinieku organizācijas, teica Aizsilniece.

"Es domāju, ka mēs šoreiz sadzirdējām kā tiek pretnostatītas divas nozares – izglītības un medicīnas. Tāpēc mēs nolēmām apvienoties un doties kopā šajā aicinājumā par veselu un izglītotu Latviju. Mēs ceram, ka beidzot kāds sāks skatīties no Latvijas iedzīvotāju viedokļa, skatīties, cik mēs iztērējam naudas vienam Latvijas iedzīvotājam, viņa veselībai un izglītībai. Kāda ir alga skolotājam. Kāda ir alga mediķim," viņa teica.

"Ja mēs nepaskatīsimies uz šīm vienkāršajām lietām, mēs nekur nevirzīsimies, jo bez izglītota un vesela cilvēka nav iespējama valsts izaugsme. Mēs ceram, ka politiķi beidzot sapratīs to," sacīja Aizsilniece.

"Mums ir vajadzīgi jauni cilvēki, kas nebrauc prom, kas savus zinātniskos pētījumus veic šeit," viņa akcentēja.

Kā ziņots, LIZDA rīkotajā protesta gājienā piedalīsies vairāk nekā 8000 izglītības un medicīnas iestāžu darbinieku, lai prasītu "cieņpilnu un atbildīgu attieksmi" pret nozarēm.

Arodbiedrībā norādīja, ka protesta gājienā piedalīsies 7500 pedagogu, tostarp zinātnes institūciju pārstāvji, jo streika prasības par pedagogu atalgojumu un slodzes grafiku attiecas arī uz viņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!