Foto: Publicitātes foto

Rīgā otrdien, 16. maijā, no sliedēm bija nobraucis 1. tramvajs, informēja uzņēmumā "Rīgas satiksme". Pulksten 11.30 1. tramvaja kustība tika atjaunota, bet neilgi pēc tam tramvajs atkal nogāja no sliedēm. Pulksten 12 tramvajs atsāka kursēt maršrutā Imanta-Jugla.

Tramvaju kustība bija apstājusies Ropažu ielā virzienā uz Juglu.

Kā liecina uzņēma ieraksts "Twitter", iepriekš tramvaju kustību šajā posmā atjaunoja aptuveni stundas laikā. Pulksten 11.35 tā atkal apturēta, savukārt pulksten 12 tā atkal atjaunota. Uzņēmums aicina pasažierus ņemt vērā, ka 1. tramvajs kavēsies.

Uzņēmums arī ziņo, ka Ropažu ielā konstatēts sliežu bojājums, kas varētu būt par iemeslu atkārtotai tramvaja noiešanai no sliedēm.

Iepriekš "Rīgas satiksmē" norādīja, ka Ropažu ielā no sliedēm noslīdējis atsevišķs tramvaja rats.

Līdz ar tramvaju kustības apstāšanos no Juglas līdz Barona ielas un Brīvības ielas krustojumam pasažieri tika aicināti izmantot citu transportu nokļūšanai vēlamajā galapunktā.

Otrdienas rītā tehnisku iemeslu dēļ tramvaja kustība bija apstājusies arī 11. novembra krastmalā un aptuveni 20 minūtes nekursēja 1., 2., 5. un 10. maršruta tramvaji abos virzienos.

"Rīgas satiksmē" skaidroja, ka šie tramvaja kustības traucējumi būtu jāvērtē kā atsevišķi gadījumi, proti, 11. novembra krastmalā pieredzētās tehniskās problēmas nav tieši saistītas ar vēlāk Ropažu ielā piedzīvotājiem traucējumiem.

Kopumā situācijas, kad tiek traucēta tramvaja kustība, esot dažādas, piemēram, Rīgas Centrā tas iepriekš bijis drīzāk saistīts ar tur notiekošajiem būvniecības darbiem.

Turpretim patlaban Ropažu ielā piedzīvotās likstas pēc būtības esot tehniskas, taču konkrētais cēlonis šobrīd vēl tiek noskaidrots, uzņēmuma tehniskie darbinieki aizvien strādā konkrētajā vietā.

Uzņēmums atvainojas pasažieriem par radītajām neērtībām un norāda, ka šādas situācijas mēdz būt, iespējams, tas var arī būt saistītas ar to, ka šogad tiek veikti intensīvi remontdarbi, taču to mērķis ir uzlabot sabiedriskā transporta kustību nākotnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!