Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) dzēsis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku Rēzeknē.

Izsaukums uz Atbrīvošanas aleju Rēzeknē tika saņemts pulksten 13.39, kur kur divstāvu ražošanas ēkas pirmajā stāvā dega skaidas un transportieris 720 kvadrātmetru platībā un blakus esošās ēkas jumta skaidu slānis desmit kvadrātmetru platībā.

Pulksten 22 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt pulksten 12.37 VUGD saņēma izsaukumu uz Madonu, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī bija izveidojies piedūmojums no bojātas apkures ierīces. Ugunsdzēsēji glābēji no dzīvokļa izglāba vienu cilvēku. Pulksten 13.15 darbs notikumā noslēdzās.

Salaspilī glābēju palīdzība bija nepieciešama kādā vienstāvu mājā, kur dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,1 kvadrātmetra platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas paša spēkiem evakuējās viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem.

Otrdien pēc astoņiem no rīta ugunsdzēsēji glābēji devās uz Krāslavas novada Andrupenes pagastu, kur pārmeklējot Okras ezeru tika atrasts bojāgājušais, kurš nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega dārza mājas, atkritumi un koki, estrādes konstrukcijas, zaru kaudze, meža zemsedze un atkritumi, katlu mājas jumts, šķūņi, sadzīves mantas, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, transformatora skapis, lifta transformators, divas vieglās automašīnas, kravas automašīnas riepa, koks, lapu un zaru kaudzes un septiņos gadījumos atkritumi.

Kopumā otrdien VUGD saņēma 58 izsaukumus – 35 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā septiņus uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un trīs uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!