Foto: Zane Bitere/LETA

Opozīcijas partija "Stabilitātei!" pieprasījumā kultūras ministram Naurim Puntulim (NA) aicina skaidrot Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu sodīt portālu "Tvnet" par tajā publicēto deputāta Alekseja Rosļikova (S!) lietoto vārdu "deportācija".

"Delfi" jau rakstīja, ka NEPLP lēmumu jau kritizēja "Tvnet Grupas" galvenais redaktors Toms Ostrovskis, norādot, ka sods piemērots par vārda "deportācija" lietošanu Tvnet tiešraidē. Viņš uzsvēra, ka lēmums tiks pārsūdzēts tiesā.

Pamatojot "Stabilitātei!" pieprasījumu kultūras ministram, Rosļikovs ceturtdien, 25. maijā, Saeimas sēdē vērsās pie Nacionālās apvienības (NA), tēlaini norādot uz NEPLP kā šī politiskā spēka radītu "sargsuni".

"Sajūta, ka esi pie varas un tu viņu visu mūžu kontrolēsi, bet paies laiks un izlutinātais suns sāks kost jūs pašus. Viņiem ir asins sajūta, viņi reibst no neierobežotas varas. Pēc laika viņi nāks pēc jums un nedos jums dzīvot," uzsvēra politiķis.

Rosļikovs pauda sašutumu par NEPLP lēmums sodīt "Tvnet". "Nedrīkst brīvā Latvijā sodīt mediju par vārda "deportācija" lietošanu. Deportācija ir un paliek deportācija – cilvēku pārvietošana ārpus valsts robežām. Savāciet savus sargsuņus," pauda Rosļikovs.

Pieprasījumā "Stabilitātei!" aicina Puntuli skaidrot NEPLP soda piemērošanu par "nepareiza" vārda izmantošanu intervijas laikā.

NEPLP lēmumu sodīt "Tvnet" jau kritizējusi Latvijas Žurnālistu asociācija un Latvijas Mediju ētikas padome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!