Foto: LETA

Otrdienas, 30. maija, vēlā vakarā Babītē, Sila ielā, izcēlies plašs ugunsgrēks ražotnē, kurā izvietots liels apjoms koku, kas rada spēcīgas liesmas un milzīgu karstumu, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Tāpat VUGD informēja, ka ugunsgrēka dzēšanas rezultātā Babītes mājsaimniecību ūdens krānos iespējama spiediena pazemināšanās.

Savukārt Mārupes novada pašvaldība "Facebook" brīdina, ka šobrīd ugunsnelaimes dzēšanas rezultātā var būt ūdensapgades padeves traucējumi Babītes ciemā un Priežciemā.

Iespējami dzeramā ūdens padeves traucējumi, tajā skaitā padotā ūdens spiediena kritums un saduļķojums Babītes ciema un Priežciema dzeramā ūdens apgādes sistēmā.

Notikuma vietā dega divstāvu ražošanas ēkas korpuss 800 kvadrātmetru un blakus esošā produkcija 200 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsējiem no liesmām izdevās nosargāt daļu ēkas.

Ēkā atradās koki, kas degot radīja augstu temperatūru. Dzēšanas koordinēšanai notikuma vietā tika izveidots operatīvais štābs, kurā darbojās iesaistīto dienestu, pašvaldības iestāžu un objekta pārstāvji.

Dzēšanas darbos piedalījās 28 ugunsdzēsēji ar sešām autocisternām, divām autokāpnēm un konteinervedēju liela apjoma ūdens pievešanai.

Plkst.22.47 liesmu izplatīšanās ierobežota, bet dzēšanas darbi turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!