Foto: LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) pēc pusnakts izdevies likvidēt ugunsgrēku, kas ap pulksten 21 otrdienas vakarā bija izcēlies Iecavā, Tirgus ielā, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Jau rakstīts, ka pulksten 20.56 VUGD saņēma informāciju, ka Tirgus ielā Iecavā ir izcēlies ugunsgrēks.

Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka tirgus laukumā deg vairāki, cieši kopā sabūvēti kioski 150 kvadrātmetru platībā, transformatora ēka 25 kvadrātmetru platībā un koks viena kvadrātmetra platībā.

Kamēr transformatorā speciālisti neatslēdza elektrības padevi, ugunsdzēsēju glābēju iespējas dzēšanas darbos izmantot ūdeni bija ierobežotas.

Vienā no kioskiem atradās pirotehnikas izstrādājumi, kas degšanas rezultātā ik pa laikam radīja sprādzieniem līdzīgus efektus.

No blakus esošās ēkas pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās evakuējās divi cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji no liesmām nosargāja blakus esošās ēkas, kā arī pārbaudīja, vai sadūmojums neapdraud tajās esošos cilvēkus.

Ugunsgrēks likvidēts pulksten 00.06.

VUGD aizvadītajā diennaktī saņēma 77 izsaukumus – 46 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 11 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un septiņus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 26 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!