Foto: Mārupes novada pašvaldība "Facebook"

Ugunsgrēku Mārupes novada Babītē, uz kuru izsaukumu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma pulksten 20.11, glābēji dzēsuši vairāk nekā piecas stundas – darbi notikuma vietā noslēgušies pulksten 1.37, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Kā ziņots, Sila ielā Babītē, Mārupes novadā, dega divstāvu ražošanas ēkas korpuss 800 kvadrātmetru un blakus esošā produkcija 200 kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsējiem glābējiem no liesmām izdevās nosargāt daļu no ēkas.

Kokmateriāli degot radīja augstu temperatūru un spēcīgas liesmas.

Dzēšanas koordinēšanai notikuma vietā tika izveidots operatīvais štābs, kurā darbojās iesaistīto dienestu, pašvaldības iestāžu un objekta pārstāvji.

Dzēšanas darbos piedalījās 28 ugunsdzēsēji glābēji ar sešām autocisternām, divām autokāpnēm un konteinervedēju liela apjoma ūdens pievešanai.

Jau rakstīts, ka Mārupes novada pašvaldība "Facebook" brīdināja, ka ugunsnelaimes dzēšanas rezultātā var būt ūdensapgades padeves traucējumi Babītes ciemā un Priežciemā, tajā skaitā padotā ūdens spiediena kritums un saduļķojums.

VUGD aizvadītajā diennaktī saņēma 77 izsaukumus – 46 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 11 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un septiņus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 26 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!