Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Koalīcijas partneri "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) šo ceturtdien, 15. jūnijā, neatbalstīs opozīcijas partiju priekšlikumu izteikt neuzticību Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV).

Jau vēstīts, ka Saeima opozīcijas partiju "Latvija pirmajā vietā" un "Stabilitātei!" demisijas pieprasījumu premjeram skatīs ceturtdien, 15. jūnijā, ārkārtas sēdē.

Opozīcijas partijas rosina izteikt neuzticību Kariņam, pamatojoties uz to, ka premjera vadītās valdības plāni transformēt ekonomiku un apturēt valsts labklājības lejupslīdi ir cietuši neveiksmi, bet viņa vēlme pēc Valsts prezidenta vēlēšanām paplašināt koalīciju faktiski ir paralizējuši valdības darbu.

Pirmdien, 12. jūnijā, preses konferencē pēc koalīcijas partneru sanāksmes AS frakcijas vadītājs Edgars Tavars sava politiskā spēka vārdā apliecināja, ka Kariņa demisijas pieprasījums netiks atbalstīts.

Viņš ironiski piebilda, ka zeme sāks griezties otrādi, ja gadījumā opozīcija sev par labu neizmantotu situācijā, kad koalīcijas starpā valda saspīlējumi.

Arī NA pārstāve Ilze Indriksone uzsvēra, ka viņas pārstāvētais politiskais spēks neatbalstīs Kariņa demisijas pieprasījumu, jo šī koalīcija var un spēj strādāt. Viņa secināja, ka opozīcijas pieprasījumi ir ikdienas prakse, bet koalīcija turpina un turpinās strādāt.

Savukārt Kariņš uzsvēra, ka opozīcijas pieprasījumam nav nekāda pamata, jo šī koalīcija un valdība spēj strādāt.

Tāpat viņš norādīja, ka visu trīs koalīcijas partneru viedoklis ir gana skaidrs, tāpēc ceturtdienas balsojumā nekādiem pārsteigumiem nevajadzētu būt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!