Foto: Kadrs no video

Oktobra beigās savu jaunākās grāmatas tūri Rīgā noslēgs kanādiešu filozofs Džordans Pītersons. Fakts gan nav iepriecinājis daļu "Twitter" lietotāju, kas metušies apspriest slavenā domātāja uzskatus par Krievijas uzsākto karu Ukrainā un apšaubīt, vai šādam pasākumam vispār ir jānotiek.

Kā vēsta "Biļešu servisa" mājaslapa, Pītersons savus Latvijas fanus cer pulcēt 27. oktobrī "Arēnā Rīga". Interesentiem būs jāpērk biļete, tās cena svārstās no 40 līdz pat 100 eiro. Pasākums norisināsies angļu valodā un ilgs aptuveni 1,3 stundas.

Pītersons ir vairāku grāmatu autors, "12 dzīves likumi. Haosa un kārtības līdzsvars" tulkota arī latviski. Viņa un slovēņu filozofa Slavoja Žižeka slavenā uzskatu debate Toronto, kas tiek dēvēta arī par gadsimta intelektuālāko divkauju, aizrāvusi daudzus, tostarp režisoru Alvi Hermani, kurš debati "pārcēlis" uz JRT skatuves, filozofus attēlojot Vilim Daudziņam un Kasparam Znotiņam.

Pītersons Rīgu apmeklēs savas jaunākās grāmatas – "Ārpus kārtības: vēl 12 dzīves likumi" – tūres ietvaros.

Tomēr tviterlietotāji par gaidāmo pasākumu pauž neviennozīmīgu attieksmi, norādot uz slavenā domātāja uzskatiem saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!