Foto: EPA/Scanpix/LETA

""Vagner" grupa uz Baltkrieviju ir nosūtīta ar kādu mērķi (..) un mērķis noteikti ir ko darīt uz mūsu robežām," tāpēc Baltijas valstīm un Polijai ir jābūt gatavām provokācijām, trešdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris. Juris Maklakovs.

Protams, ka Krievijas militāro algotņu grupējuma "Vagner" cīnītāju daudzums Baltkrievijā nav tik liels, bet kopā ar migrantiem, kā tas bija pērn, "kaut kādas darbības varētu tikt veiktas", viņš piebilda.

"Vagner" daļas no Krievijas uz Baltkrieviju nosūtītas ar kādu mērķi – tām "būs jāmaksā kaut kāda izpirkuma cena" par militāro dumpi Krievijā, līdz ar to reģionā var gaidīt būtiskākas provokācijas uz robežām, teica Maklakovs.

"Es gribu mierināt, ka tiešām ar to pietiek," vaicāts, vai drošībai pietiek ar Latvijas bruņoto spēku un reģionā esošo NATO spēku klātbūtni, sacīja Maklakovs.

Viņš arī sacīja, ka nedomā, ka šīs "Vagner" darbības būs tik spēcīgas – tās būs drīzāk testēšana, pārbaudes, robežsargu darbības traucēšana.

"Es nedomāju, ka mēs līdz tam aiziesim, iespēju, ka šeit varētu parādīties arī "mazie zaļie cilvēciņi", vērtēja Maklakovs.

Foto: LETA

Vērtējot situāciju Ukrainā, Maklakovs sacīja: "Ja Ukraina grib, un viņa to grib, panākt uzvaru, tad uzbrukumam ir jābūt. Pagājušajā mēnesī sākts pretuzbrukums, bet tas nevirzās tik ātri, kā varētu vēlēties".

Viņš akcentēja, ka Ukraina jau ir guvusi panākumus un tos vēl gūs, piebilstot, ka Krievijas spēki ir pietiekami lieli, un, lai tos pārvarētu, Ukrainai nepieciešams laiks un resursi – gan lidmašīnas, gan ieroči un citi.

Viņš teica, ka Ukraina plānojot būtiskus pretuzbrukuma rezultātus panākt līdz nākamā gada vasarai, pat aprīlim, kā to paziņojusi šīs valsts aizsardzības ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!