Foto: Publicitātes foto
Vidzemes slimnīcā uzstādīts īpašs operāciju mikroskops "Tivato 700", kas paredzēts mugurkaula ķirurģijai, kas ārstniecības iestādei izmaksājis vairāk nekā 100 000 eiro, portāls "Delfi" uzzināja slimnīcā.

Vidzemes slimnīcas traumatologs Dr. Edgars Svolaks norādījis, ka iekārtas iegāde veicinās milzīgu lēcienu mugurkaula ķirurģijas attīstībai Vidzemes slimnīcā.

Šādas iekārtas iegāde nav iespējama daudzām reģionālajām slimnīcām, tāpēc jo īpaši svarīgi, ka visiem pacientiem Vidzemē, un ne tikai, tagad būs lieliska iespēja saņemt augstas kvalitātes pakalpojumus.

"Pateicoties jaunu speciālistu piesaistei, mēs tiešām varam lepoties ar profesionāļu komandu, kas strādās ar jauno iekārtu," atzinis Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs.

Jaunā mikroskopa izmantošana operācijas laikā nodrošina operācijas norisi mazinvazīvā (kas nozīmē īsāku hospitalizāciju un ātrāku pacienta atlabšanu) tehnikā, informē slimnīcā.

Izmantojamā tehnika rada arī mazāku audu traumatizāciju un ļauj sasniegt labākus rezultātus atveseļošanās periodā.

Foto: Publicitātes foto

"Tivato 700" ir aprīkots ar diviem daudzfuncionāliem un inovatīviem binokulāriem tubusiem, līdz ar to gan operējošais ķirurgs, gan asistents spēj vienlaicīgi redzēt operācijas lauku, kas būtiski uzlabo redzamību un operācijas gaitas kontroli. Papildus videoattēls tiek translēts arī monitorā, lai vizualizāciju redzētu viss medicīnas personāls, kas piedalās konkrētajā operācijā.

Kā liecina informācija slimnīcas mājaslapā, Vidzemes slimnīca ir lielākā Vidzemes reģiona slimnīca, kas nodrošina darbu vairāk nekā 700 darbiniekiem

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!