Pirmdien, 14. augustā, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) sasaucis preses konferenci laikā, kad "Apvienotais saraksts" (AS) tiksies ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču. Premjera paziņojumam varēja sekot līdzi video tiešraidē portālā "Delfi".

Pirmdien no rīta AS pārstāvji medijus informēja, ka politiskajam spēkam būs iepriekš neplānota tikšanās ar Valsts prezidentu. Minētā tikšanās notiks pulksten 13.30.

AS un Rinkēviča tikšanās iemesls netiek plašāk komentēts.

Tāpat AS pārstāvji nosūtījuši lūgumu Kariņam tikties 48 stundu laikā, kā tas paredzēts koalīcijas sadarbības līgumā.

Savukārt pusdienlaikā premjera birojs izplatīja paziņojumu, ka pulksten 13.30 notiks Kariņa preses konference. Premjera birojā gan neatklāj pēkšņi sasauktās preses konferences iemeslu.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pēc neveiksmīgiem centiem izveidot paplašinātu koalīciju, Kariņš 11. augustā paziņoja par jaunas koalīcijas izveides sarunu sākšanu.

Premjers arī paziņoja, ka viņš nedemisionēs. Tādējādi darbu turpina līdzšinējā koalīcija, ko veido "Jaunā Vienotība", "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība.

Pēc Kariņa paziņojuma par jaunas koalīcijas izveidi publiskajā telpā izskanēja sašutums par veidu, kā notiek premjera rīkotās jaunās koalīcijas izveides sarunas. Publiskajā telpā tika norādīts uz Satversmi, kas nosaka, ka valdību sastāda persona, kuru to aicina darīt Valsts prezidents.

Rinkēvičs skaidroja, ka Kariņa sāktais sarunu process nav jaunas koalīcijas veidošana, bet gan politiskās konsultācijas.

Valsts prezidents arī informēja, ka viņš sagaida Ministru prezidentu ar rīcības plānu 17. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!