Foto: LETA

"Apvienotais saraksts" (AS) otrdien vēl apdomāsies, vai pievienoties iespējamajai koalīcijai, ko veidotu politiskie spēki "Jaunā Vienotība", Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un partija "Progresīvie", otrdien, 29. augustā, žurnālistus informēja AS pārstāvji.

Otrdien AS tikās ar premjera amata kandidāti Eviku Siliņu (JV), lai pārrunātu ar koalīcijas izveidi saistītus jautājumus. Pēc sarunām AS pārstāvji lika noprast, ka Siliņa politiskajam spēkam piedāvājusi pievienoties JV, ZZS un "Progresīvo" koalīcijai, tātad izslēdzot Nacionālo apvienību.

Otrdien AS frakcija vēl lems par tālāko rīcību un nepieciešamības gadījumā vēl sazināsies ar Siliņu. AS lēmumu par dalību koalīcijā plāno pieņemt otrdien. Vienlaikus AS atkārtoti pauda, ka viens no šķēršļiem politiskās spēka dalībai koalīcijā ir Aivara Lemberga ietekme uz ZZS.

AS gaida smaga izšķiršanās

Saeimas spīkers Edvards Smiltēns žurnālistiem atzina, ka tikšanās ar Siliņu bija gana ilga, turklāt būtu nepieciešams vēl laiks diskusijām. Viņš uzsvēra, ka valdībai ir jāstrādā ar degošiem jautājumiem, tāpēc AS interesējis, kuri būs tie, kas šīs problēmas risinās.

"Šodien bija jānoskaidro, kāds ir JV piedāvājums. Mēs cerējām, ka piedāvājums ir pilnīgi atvērts, bet, sarunām noslēdzoties, bija skaidrs, ka JV nav atnākusi viena pati, bet ar Aivara Lemberga ZZS un "Progresīvajiem"," teica Smiltēns un piebilda, ka šodien atnāca 52 balsu bloks un AS jāatbild uz jautājumu, vai šo bloku atbalstīt.

Siliņa: atbilde jādod šodien

Arī Siliņa uzsvēra, ka JV un AS ir vienprātība tādos jautājumos kā ekonomika, drošība un valsts budžets, tomēr AS vēl nav izlēmis, kā rīkoties – pievienoties vai nepievienoties nākamajai koalīcijai. Komentējot AS paustās bažas par Lemberga ietekmi uz valdības darbu, Siliņa norādīja uz to deputātu subjektīvismu, kuri iepriekš ir strādājuši ar Lembergu, bet viņai pašai šādas pieredzes nav. 

"Tiem deputātiem, kas iepriekš strādājuši ar Lembergu, ir personīgas bažas, bet es par viņu iepriekšējām saistībām nevaru atbildēt. Man ir gana stingrs mugurkauls," sacīja premjera amata kandidāte un uzsvēra, ka viņa ir nākusi politikā ar uzstādījumu būt neatkarīgai no ārējām ietekmēm un interesēm.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!