Fоtо: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Tagadējais Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS) zaudēs šo amatu, jo viņa pārstāvētais politiskais spēks "Apvienotais saraksts" (AS) neiekļausies nākamajā koalīcijā, piektdien, 1. septembrī, preses konferencē atzina "Jaunās Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Edmunds Jurēvics.

Uz jautājumu, vai pēc koalīcijas maiņas Smiltēns varētu saglabāt Saeimas spīkera amatu Jurēvics atbildēja noliedzoši.

Viņš kā dīvainu novērtēja situāciju, kad valsts otrās augstākās amatpersonas amatā strādātu kāds, kas nav koalīcijā. "Amatos ir jābūt tiem, kas vēlas strādāt," uzsvēra Jurēvics.

Viņš paskaidroja, ka AS publiskie paziņojumi medijos un dažādas skaļas frāzes bijis iegansts, lai atteiktos strādāt Siliņas vadītajā koalīcijā. "Tā nebija īsta vēlme strādāt," AS rīcību vērtēja deputāts.

Jau ziņots, ka pirmdien, 4. septembrī, premjera amatam nominētā Evika Siliņa (JV) sāks nākamās valdības koalīcijas sarunas, dalot ministru amatus "Jaunās Vienotības", Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un partijas "Progresīvie" starpā.

Piektdien, 1. septembrī, Siliņa preses konferencē informēja, ka, "Apvienotajam sarakstam" nepiekrītot darboties nākamajā koalīcijā, tajā darbosies trīs politiskie spēki, kuriem Saeimā kopumā ir 52 balsis.

Pēc tam, kad Siliņa būs sastādījusi Ministru kabinetu, par jaunās valdības apstiprināšanu būs jālemj Saeimai. Tā kā gaidāmas izmaiņas koalīcijas sastāvā, pārmaiņas skars arī atbildības jomu sadalījumu Saeimā, tostarp prezidijā un komisijās.

Patlaban prognozēts, ka Saeima jauno valdību varētu apstiprināt septembra vidū.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !