Foto: Publicitātes foto

Uzņēmuma "Rīgas meži" darbinieki lūdz cilvēkus šobrīd neapmeklēt parkus un Mežaparku, tajā skaitā arī bērnu rotaļu laukumus, jo vētras postījumi galvaspilsētā ir ievērojami, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā.

Teritorijās svētdien aktīvi norisinās sakopšanas darbi, turklāt, iespējams, ka vairāki koki un to zari ir aizlauzti un tādēļ bīstami kā pašiem iedzīvotājiem, tā viņu īpašumiem.


"Rīgas mežu" apsaimniekotajos dārzos un parkos, kā arī Mežaparkā ir gāzti vairāki desmiti koki un lauzti to zari.

Jau kopš svētdienas rīta uzņēmums uzsācis atbrīvot parku celiņus un citas teritorijas no kritušajiem kokiem.

"Rīgas meži" atzīmē, ka pilnīgi visus postījumus plānots apzināt nākamās nedēļas sākumā.

Savukārt Rīgas dome sociālajos tīklos norāda, ka īpaši būtiski vētras postījumi ir Lielajos kapos — ļoti daudz vēja nolauztu un aizlauztu koku, kā arī to zaros. Līdz ar to pašvaldība drošības nolūkos aicina neapmeklēt Lielos kapus.

Savukārt kāda aculieciniece iemūžinājusi vētras posta darbus naktī uz svētdienu, 8. oktobri, Vērmanes dārzā, Esplanādē un Bastejkalnā.

Jau ziņots, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītajā diennaktī devies kopumā 660 izsaukumos, lai likvidētu spēcīgā vēja radītos postījumus, VUGD svētdienas rītā paziņojis vietnē "X". Pārsvarā VUGD steidzies palīgā novākt vēja nogāztos kokus.

Savukārt AS "Sadales tīkls" svētdienas rītā vietnē "X" ziņoja, ka pulksten 7 elektroapgāde bija traucēta aptuveni 18 000 uzņēmuma klientu visā Latvijā.

Kāds aculiecinieks portālu "Delfi" informēja, ka ap pusnakti ugunsdzēsēji atbrīvoja braucamo daļu no krituša koka Ķengaragā. "Automašīnas (busiņa) īpašniekam nepaveicas –50 gadu vecs bērzs nokrita uz jumta, neizturot vēja spēku," raksta aculiecinieks, kurš redzēto iemūžinājis arī fotogrāfijās.

Pēc Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācijas, svētdien piekrastes rajonos joprojām ir spēkā oranžais brīdinājums par spēcīgu vēju, bet visā Latvijā joprojām ir spēkā dzeltenā līmeņa vēja brīdinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!