Foto: DELFI

Zaļganzils ūdens un daudz aļģu – šādu situāciju Lucavsalas līča peldvietā Daugavā novērojuši "roņi" jeb ziemas peldētāji. Kas ir atbildīgs par peldūdens monitoringu ārpus peldsezonas, ko parāda rezultāti un vai šobrīd Daugavā peldēties ir droši, skaidro portāls "Delfi".

Kā portālam "Delfi" atklāja Rīgas domes pārstāvis Mārtiņš Vilemsons, domei iedzīvotāji jau ziņojuši par Lucavsalas līča peldvietā izskalotām aļģēm.

Viņš norāda, ka Rīgas oficiālajās peldvietās peldūdens monitoringu un mikrobioloģisko testēšanu peldsezonā no 15. maija līdz 15. septembrim vienu reizi mēnesī veic Veselības inspekcija, bet starpsezonā to nodrošina Rīgas pašvaldība.

Oktobra sākumā SIA "Vides audits" veica plānoto peldvietu vizuālo apsekošanu un ņēma peldūdens paraugus. Lucavsalas līča peldvietā peldūdens kvalitāte bija atbilstoša higiēnas prasībām. Apsekošanas laikā ziļalģu un citu fitoplanktona aļģu ziedēšanas izmeši netika konstatēti. Atkārtota pārbaude plānota 7. novembrī, rezultāti varētu būt ap 10. novembri, informēja Vilemsons.

Aļģes no peldvietas izvestas

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!