Foto: LETA
Otrdien zemes klēpī guldīts Ukrainā kritušais Latvijas karavīrs Vitālijs Smirnovs. Viņš uz Ukrainu karot devās kā brīvprātīgais, bet bojā gāja Krievijas īstenotā dronu uzbrukumā naktī uz 1. oktobri, netālu no Limanas, vēsta "TV3".

Vitālija mamma "TV3" pauž, ka dēls bija sirsnīgs, atbildīgs cilvēks ar spēcīgu raksturu un stāju.

Vitālijs bija Latvijas patriots, bērnībā gājis jaunsargos, un pirms izlēma doties karot Ukrainā, strādājis Zemessardzē, plānojis mācības.

Ukrainā viņš vairākas reizes ticis ievainots, tad braucis veseļoties uz Latviju, bet pēc tam atkal Ukrainā atgriezās. Kopumā frontē Vitālijs pavadīja desmit mēnešus.

Naktī uz 1. oktobri Limanā, Kramatorskas rajonā drona raidīta trāpījuma rezultātā viņš gāja bojā.

Ukrainā pašlaik karo 18 Latvijas brīvprātīgie, kritušais bija 19., iepriekš "Delfi" skaidroja palīdzības grupas "Latviešu vienība Ukrainā" vadītājs Jānis Ratkevičs. Vēl aptuveni 22 cilvēki no Latvijas ir karojuši un jau atgriezušies mājās – viens no tiem ar smagu invaliditāti.

Latvieši Ukrainā ir karojuši jau kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimu un sāka karu Donbasā. Arī tolaik notikuši traģiski incidenti, par kuriem publiski nebija plaši zināms.

2014. gadā viens brīvprātīgais no Latvijas gājis bojā, bet vēl viens guvis smagus ievainojumus, pēc kuriem miris dažus gadus vēlāk 2017. gadā. Abos gadījumos tuvinieki nav vēlējušies publiski atklāt par notikušo, tāpēc arī šajos gadījumos bojāgājušo vārdi nav plašākai sabiedrībai zināmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!