Foto: LETA

Rīgas domes balva "Gada rīdzinieks 2023" šogad piešķirta Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektoram Tālim Juhnam.

Balva viņam pasniegta par izciliem sasniegumiem zinātnes attīstībā, pētniecības, inovāciju un zināšanu ekonomikas veicināšanā, ziņo pašvaldība.

Rīga un Latvija kā zināšanu centrs, kur rodas inovācijas un tiek radītas pasaules mēroga tehnoloģijas – tā ir augsta latiņa, kuru sev licis rektors, bet viņš to godam notur, dodot neatsveramu ieguldījumu mūsu valsts tautsaimniecībā, komentē Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis.

Rīgas domes Atzinības rakstus savukārt saņēma mūzikas nama "Daile" saimniece Anda Zadovska - par nozīmīgu ieguldījumu kvalitatīvas kultūras telpas veidošanā un uzturēšanā Rīgā; žurnāliste Ieva Vārna - par pašaizliedzīgu, drosmīgu un profesionālu darbu Ukrainas brīvības cīņu atspoguļošanā; Latvijas basketbola valstsvienības treneris Luka Banki - par pašaizliedzīgu, atbildīgu un profesionālu darbu, veicinot izlases vēsturisko panākumu Pasaule kausa izcīņā; Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš - par pašaizliedzīgu, atbildīgu un profesionālu darbu, radot sporta svētkus Rīgā un kaldinot panākumus pasaules hokeja čempionātā, vēsta pašvaldība.

Iesūtītos pieteikumus vērtēja komisija Rīgas domes priekšsēdētāja Viļņa Ķirša vadībā. Žūrijā šogad bija iekļauti balvas "Gada rīdzinieks 2022" ieguvējs, biedrības "Tavi draugi" pārstāvis Toms Preinbergs, Jaunā Rīgas teātra aktieris Vilis Daudziņš, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce un Latvijas Televīzijas kultūras žurnāliste Eva Johansone, kā arī domes pastāvīgie sadarbības partneri - Memoranda padomes, Apkaimju alianses un apkaimju biedrību pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!