Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Bijušais Rīgas mērs Mārtiņš Staķis kļuvis par aizsardzības ministra Andra Sprūda (P) ārštata padomnieku, vietnē "x" pavēstījis Staķis.

Bijušais Rīgas mērs raksta: ""Valsts aizsardzība ir mūsu kopējā atbildība", to bieži atkārto zemessargs, ar kuru man ir gods būt vienā vienībā. Un viņam taisnība!"

Tāpat viņš informē, ka no pirmdienas, 27. novembra, ir pievienojies aizsardzības ministra komandai kā ārštata padomnieks. Viņš piebilst, ka ārštata padomnieks veic pienākumus, nesaņemot atalgojumu.

Informācija ministrijas mājaslapā liecina, ka Staķis ir aizsardzības ministra ārštata konsultants aizsardzības politikas jautājumos.

"Ticu, ka mana pieredze zemessardzē, ministrijā un pašvaldībā var būt noderīga mūsu kopējam mērķim - Latvijas aizsardzībai," pauž Staķis.

Kopumā Sprūda birojā darbojas desmit cilvēki – parlamentārais sekretārs Atis Švinka (P), ministra biroja vadītāja Liene Gātere, padomnieks starptautisko attiecību jautājumos Imants Lieģis, padomniece stratēģiskās komunikācijas jautājumos Rita Plūme, padomnieks visaptverošās valsts aizsardzības un valsts aizsardzības dienesta attīstības jautājumos Olevs Nikers, padomnieks aizsardzības plānošanas un attīstības jautājumos Uģis Norītis, padomniece juridiskajos un publisko iepirkumu jautājumos Una Skrastiņa, ārštata konsultants juridiskajos jautājumos Valdis Savickis, Staķis un ministra sekretāre Liene Sinavska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!