Foto: LETA

Ministru kabinets otrdien, 28. novembrī, lēma atļaut SIA "Latvijas vēja parki" veikt vienreizēju maksājumu 3 142 877 eiro apmērā AS "Latvijas Valsts meži" (LVM) par vēja parka apbūves tiesībām.

Ar valdības lēmumu apstiprināts vienreizējs maksājums, kas "Latvijas vēja parkiem" maksājams par tiesībām noslēgt apbūves tiesību līgumu par valsts meža zemi aptuveni 39 941 hektāra platībā.

Tāpat valdība lēma atļaut Zemkopības ministrijai piešķirt izpētes un apbūves tiesības "Latvijas vēja parkiem" par zemi, kur iecerēts īstenot stratēģiski nozīmīgu vējparku projektu ar uzstādāmo jaudu vismaz 800 megavati.

"Latvijas vēja parki" plāno attīstīt vēja parkus Ventspils, Bauskas, Aizkraukles, Augšdaugavas, Limbažu, Balvu un Valmieras pusēs.

Uzņēmumu "Latvijas vēja parki" dibināja kompānijas "Latvenergo" un LVM.

"Latvijas vēja parku" statūtos norādīts, ka kompānija attīstīs jaunus stratēģiskās nozīmes vēja parkus ar kopējo jaudu vismaz 800 megavatu, tostarp projektēs, izbūvēs un ekspluatēs ar to saistīto infrastruktūru uz Latvijas īpašumā esošām zemēm, kuru apsaimniekošanu veic LVM, un uz LVM īpašumā esošām zemēm, kuru apbūves tiesības ir ieguvis uzņēmums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!