Foto: LETA

Piektdien, 15. decembrī, ar trim jauniem elektrovilcieniem AS "Pasažieru vilciens", kas darbojas ar zīmolu "ViVi", piektdien uzsācis pasažieru pārvadājumus. Pirmie vilcienu apmeklētāji sociālajos medijos pauž sašutumu par velo novietņu trūkumu. Kā "ViVi" noskaidroja portāls "Delfi", veloturētājus uzņēmums plāno iegādāties līdz vasarai.

"Risinājumu velosipēdu pārvadāšanai jaunajos elektrovilcienos izbūvēs pēc to pieņemšanas ekspluatācijā. Ir izstrādāti divi iespējamie risinājumi un ar "Škoda Group" pārrunātas to ieviešanas iespējas. Ja nebūs kavēšanās lēmumos un finansējuma piešķiršanā, veloturētājus varētu ierīkot līdz vasarai," pauž "ViVi" pārstāve Sigita Zviedre.

Vaicāta par potenciālajām veloturētāju izmaksām, viņa pauž, ka tas būšot atkarīgs no izvēlētā risinājuma, kas pagaidām vēl tiek vērtēts.

Latvijas Radio paudis "ViVi" valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis, sākotnēji velonovietnes nebija paredzētas konkrētajā iepirkumā, un Covid-19 pandēmijas dēļ un Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ ticis nolemts, ka šādas izmaiņas neesot nepieciešamas, un risinājumi tikšot plānoti vēlāk.

Sociālajā medijā "X" tiek apspriesti jaunie vilcieni, tostarp arī sašutums par velonovietņu trūkumu.

Portāls "Delfi" ielūkojās, kā izskatās jaunie vilcieni. To var apskatīt šeit.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!