Foto: LETA

Arī Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) bīskapu kolēģija baznīcas mājaslapā publicējusi aicinājumu amata brāļiem un draudžu locekļiem, skubinot parakstīties par par referenduma ierosināšanu tautas nobalsošanai partnerības institūta ieviešanai Latvijā.

Jau ziņots, ka arī Latvijas Romas katoļu baznīcas bīskapu kolēģija iepriekš aicināja ticīgos parakstīties tautas nobalsošanas ierosināšanai par apturētā likumprojekta "Grozījumi Notariāta likumā" atcelšanu, uzsverot, ka tas pielīdzināma 2012. gada referendumam par valsts valodu.

Centrālā Vēlēšanu komisija (CVK) 16. novembrī izlēma no šā gada 7. decembra līdz 2024. gada 5. janvārim rīkot parakstu vākšanu tautas nobalsošanas ierosināšanai par apturētā likuma "Grozījumi Notariāta likumā" atcelšanu.

LELB bīskapu kolēģijas paziņojums sākas ar uzrunu mīļajiem amata brāļiem un bīskapu draudžu locekļiem: "Vēršam jūsu uzmanību uz parakstu vākšanu par referenduma rīkošanu, kas nepieļautu partnerattiecību ieviešanu Latvijā".

"Kristīga laulība ir ļoti būtiska sabiedrības veselības veidotāja ilgtermiņā. Nevar būt labāka attiecību institūta kā tas, ko Dievs mums iedibinājis. Mēs uzskatām, ka partnerattiecību institūta ieviešana mūsu valstī izkropļotu Dieva iestādītas laulības izpratni un pavērs ceļu uz tālākiem soļiem, kas ir pretrunā ar kristīgām ģimeniskām vērtībām".

"Politiķi ir paveikuši savu. Tagad ir mūsu kā Latvijas Republikas pilsoņu un vēlētāju rokās, lai savāktu nepieciešamo parakstu skaitu, lai sarīkotu referendumu," paziņojusi LELB bīskapu kolēģija.

"Aicinām mūsu draudžu mācītājus un draudžu locekļus būt atsaucīgiem un aktīviem, lai mūsu ļaudis ir aktīvi un dodas parakstīties, lai iestātos par vērtībām," teikts luterāņu bīskapu paziņojumā.

Tāpat bīskapi atgādina, ka Latvijas kristīgo konfesiju vadītāji novembra sākumā aicināja Saeimu noraidīt partnerības likumprojektu pakotni, kas paredz, ka Latvijā tiks ieviests jauns tiesību institūts – partnerība, tostarp viena dzimuma pāriem.

LELB mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka bīskapu kolēģiju veido LELB arhibīskaps un LELB bīskapi.

LELB arhibīskaps ir Jānis Vanags, bet bīskapu posteņus ieņem Einārs Alpe un Hanss Martins Jensons, savukārt emeritētais bīskaps ir Pāvils Brūvers. Palīgbīskapa amatā iecelts mācītājs Rinalds Grants.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!