Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

Valsts drošības dienests (VDD) ir saņēmis vairāku personu iesniegumus saistībā ar publicista Armanda Pučes rakstīto par "krievu skolām". Šobrīd dienests savas kompetences ietvaros vērtē, vai nav pārkāpts Krimināllikuma pants par nacionālā, etniskā un rasu naida izraisīšanu.

Opozīcijas partija "Stabilitātei!" ar vēstuli vērsās pie iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (JV), aicinot skaidrot, vai šā gada 12. decembrī portālā "la.lv" publicētajā Pučes rakstā "Šobrīd 20% no visiem Latvijas skolēniem nemācās latviešu skolās. Latvija par to maksā" nav saskatāma naida runa pret krieviem un ebrejiem.

"Stabilitātei!": pārkāptas ētikas normas

Kā piemēru "Stabilitātei!" izcēlusi rindkopu no raksta: "Kur ir cūkas, tur parasti nākas saskarties ar cūcībām. Un mūsu cūkas ir tā sabiedrības daļa, kas šajā valstī ir pieraduši cūkoties. Kā tādi cūkas! Mēs savām cūkām pat ļaujam būt tik cūciskām, ka jebkura cita dzīvā radība kūtī vai aplokā kādā brīdī nodomā – ka tikai cūkas tā dara… Izvārtījušās vircā līdz acīm, cūkas saka, ka visi citi ir cūkas, pieņemot, ka cūcība kā tāda nav nemaz cūciska. Cūka tev skatās acīs un saka – tu pats esi cūka."

Tāpat "Stabilitātei!" vēstulē Kozlovskim pauž, ka Puče ir pārkāpis ētiskās uzvedības normas, izsakot klaji naidīgus un pazemojošus apgalvojumus pret krievu tautības bērniem. Politiskais spēks vēstulē teikumu no publicista raksta: "Vai tad nav redzams, vai tad nav pārbaudīts, ka visa šī ņemšanās ap "krievu skolām" ir nekas vairāk kā cūku barošana?"

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!