Fоtо: Ilmārs Znotiņš, prezidenta kanceleja

Nākamnedēļ Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs piedalīsies Pasaules ekonomikas forumā Davosā, portālu "Delfi" informēja prezidenta kancelejā.

Foruma laikā Valsts prezidentam plānota dalība diskusijās par globālajiem riskiem, reģionālās sadarbības stiprināšanu, kā arī starptautisko drošību un atbalstu Ukrainai.

Tāpat Davosā Valsts prezidents tiksies ar citu valstu vadītājiem un atsevišķu uzņēmumu pārstāvjiem, kā arī sniegs intervijas starptautiskajiem medijiem.

Rinkēviča prombūtnē Valsts prezidenta pienākumus pildīs Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Šā gada Pasaules ekonomikas foruma moto ir "Uzticības atjaunošana". Pasākumā uzmanības lokā būs četri temati – drošība un sadarbība sašķeltā pasaulē, izaugsme un darba vietu radīšana, mākslīgais intelekts kā ekonomikas un sabiedrības dzinējspēks, ilgtermiņa stratēģija klimatam, dabai un enerģētikai.

Informācija Pasaules ekonomikas foruma mājaslapā liecina, ka sanāksmē piedalīsies vairāk nekā 100 valdību pārstāvji, kā arī starptautiskās organizācijas, pilsoniskās sabiedrības līderi, eksperti, jauniešu pārstāvji, sociālie uzņēmēji un mediju pārstāvji.

Plānots, ka forumu apmeklēs Francijas prezidents Emanuels Makrons, Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, NATO vadītājs Jenss Stoltenbergs u.c.

Latvijas augstākās amatpersonas Davosas forumā nav piedalījušās katru gadu.

Savulaik forumā piedalījies bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers, savukārt 2015. gadā uzaicinājumu piedalīties forumā nesaņēma Valsts prezidents Andris Bērziņš, kurš atzina, ka "atpūtas pasākumos piedalos tomēr šaurā lokā, dodu priekšroku savai ģimenei un savam makam".

2017. gadā uzaicinājumu piedalīties Davosas forumā nesaņēma toreizējais prezidents Raimonds Vējonis. Tajā pašā gadā uz forumu nedevās arī tā laika Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

2013. gadā forumā piedalījās premjerministrs Valdis Dombrovskis, bet 2015. gadā forumā piedalījās toreizējā Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Pēdējos gadus uz Davosu devās Valsts prezidents Egils Levits.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !