Foto: F64

Otrdienas rītā ap pulksten 7 sniegs un apledojums visā Latvijā apgrūtināja braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, bet jau dažas stundas vēlāk putenis pamatīgo apgrūtinājis braukšanu pa visu Tallinas šodeju, Pierīgā un Jelgavas apkārtnē, portālu "Delfi" informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Šorīt pēc pulksten 10 sniegputeņa dēļ ļoti apgrūtināta braukšana ir pa visu Tallinas šoseju, Jelgavas apkārtnē Pierīgā Vidzemes pusē. Dodoties šajos virzienos, braucieniem jāplāno ievērojams papildu laiks.

Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem, taču puteņa laikā šie darbi ir mazefektīvi, sniega kārta veidojas atkārtoti, veidojas arī sniega sanesumi.

Lai iespēju robežās atvieglotu braukšanas apstākļus patlaban strādā 130 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Meteorologi brīdina, ka arī dienas laikā vietām gaidāma stipra snigšana, tāpēc uzņēmumā aicina plānot papildu laiku ceļam, sekot līdzi ceļu stāvoklim ceļu kartē, un, ja braukšanas apstākļi ir īpaši apgrūtināti, arī izvērtēt nepieciešamību doties ceļā.

Uzņēmumā atgādina, ka snigšanas laikā sniega kārta veidojas atkārtoti, arī pēc tam, kad veikti uzturēšanas darbi, un pilnībā ceļi no sniega tiek attīrīti pēc snigšanas beigām, prioritārā secībā.

Pēc snigšanas ceļi tiek notīrīti trīs līdz 24 stundu laikā, vispirms tiek notīrīti noslogotākie valsts galvenie autoceļi. Savukārt ceļi ar grants segumu tiek uzturēti ar piebraukta sniega kārtu.

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

Foto: F64

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 158 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā.

Uzņēmums brīdina: autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem. "Latvijas Valsts ceļi" skaidro, ka sniega kārta un apledojums var veidoties atkāroti, arī pēc uzturēšanas darbu veikšanas.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!