Foto: Kadrs no video

Šobrīd Talsu novadā aktīvi notiek diskusijas par vienas skolas likvidāciju un piecu reorganizāciju. Talsu novada pašvaldības Sociālo, izglītības, kultūras un sporta jautājumu komiteja plānus jau atbalstījusi. Taču gala lēmums vēl būs jāpieņem Talsu novada domes deputātiem. Lēmumu par pēkšņu un sasteigtu sauc vietējie iedzīvotāji, kas gatavi ielās doties ar traktoriem, lai paustu savu neapmierinātību.

Skaitļi ir nepielūdzami. Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) noteikusi vidusskolu klašu grupās ārpus Talsu pilsētas jābūt 60 izglītojamajiem, ja to nav, tad pašvaldība nesaņems valsts finansējumu pedagogu atalgojumam. Tas attiecas uz divām Talsu novada vidusskolām – Valdemārpils vidusskolu un Mērsraga vidusskolu. Talsu novada domē skaidro, ka lai arī minimālais skolēnu skaits netiek sasniegts arī Dundagas un Rojas vidusskolās, tās IZM atzinusi par saglabājamām pieejamības dēļ.

Mērsradznieki izmisumā: Ļaujiet mums būt"Kur es kļūdījos?", "Gribu uzaugt kopā ar vecākiem savās mājās, nevis pilsētā un šķirti", "Tā būtu kļūda", "Nav grūti dzīvot ar bērniem, ir grūti, kad nezini, kā viņiem iet!" – tie ir tikai daži no saukļiem, kas bija lasāmi uz plakātiem bērnu un jauniešu rokās zibakcijā pie Mērsraga vidusskolas.

Tieši Mērsraga vidusskola ir viena no tām Talsu novada skolām, ko skars reorganizācija. Proti, ar 2026. gada 1. septembri plānots reorganizēt Mērsraga vidusskolu par Mērsraga pamatskolu. Šī iecere satricinājusi mērsradzniekus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!