Foto: Publicitātes foto
Apmācību un pieredzes apmaiņas programmā Stradiņa slimnīcā uzņemtas trīs nefroloģes no Pašvaldības bezpeļņas uzņēmuma "10. slimnīca", kas atrodas piefrontes pilsētā Zaporižjā, Ukrainā, "Delfi" informēja slimnīcā.

Neskatoties uz frontes līnijas tuvumu, Pašvaldības bezpeļņas uzņēmumā "10. slimnīca", turpina sniegt konsultācijas, veikt hemodialīzes, hemodiafiltrācijas un peritoneālās dialīzes procedūras nefroloģijas un dialīzes nodaļā.

Ārsti nefrologi varonīgi turpina pildīt savu pienākumu pret sabiedrību, palīdzot ne tikai karavīriem, bet arī civiliedzīvotājiem, kuri dažādu iemeslu dēļ nevar pamest Zaporižje, teikts informācijā medijiem.

Diemžēl, Ukrainas ārsti saskaras ar grūtībām paaugstināt kvalifikāciju un apmeklēt klātienes kursus kara dēļ, kas savukārt, negatīvi ietekmē ne tikai kopējo medicīniskas palīdzības līmeni, bet arī pašus ārstus.

Foto: Publicitātes foto

Latvijas biedrība "Europium" un Ukrainas nevalstiskā organizācija "КОЗАЦЬКА МИЦЬ" organizētās apmācības notiek Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Nefroloģijas centrā, Latvijas lielākajā nieru slimību nodaļā. Šīs nodaļas vadītājs, profesors Aivars Pētersons, ir piekritis vadīt šīs apmācības un dalīties pieredzē bez maksas.

Nefroloģijas centrā tiek diagnosticēti un ārstēti pacienti ar akūtām un hroniskām nieru slimībām, kā arī diagnosticē un ārstē smagas, retas un neskaidras nieru slimības.

Centrā sagatavo slimniekus ar hronisku nieru mazspēju dialīzes (hemodialīzes, peritoneālās dialīzes) uzsākšanai. Implantē peritoneālās dialīzes katetrus gan akūtas, gan hroniskas nieru mazspējas gadījumā. Atlasa un izmeklē slimniekus pirms eventuālās nieru transplantācijas.

Esam pārliecināti, ka šādas apmācības Eiropas valstīs palīdzēs kara nomocīto reģionu ārstiem sasniegt jaunu, augstāku līmeni pacientu medicīniskās aprūpes jomā un labāk integrēties Eiropas kopienā.

Biedrība "Europium" ir dibināta Latvijā 2022. gadā, lai veicinātu starpkultūru dialogu neatkarīgi no vecuma, izglītības, sociālais statusa un kultūras izcelsmes. Pēc Krievijas uzbrukuma Ukrainai, "Europium" uzņēmās būtisku lomu Ukrainas karā cietušo atbalstīšanā, izmantojot savu pieredzi, partnerattiecības, kontaktus, personīgos līdzekļus un ārējos ieguldījumus. Savukārt Ukrainas nevalstisko organizāciju "КОЗАЦЬКА МИЦЬ" dibināta Zaporižjā ar mērķi palīdzēt ne tikai karavīriem, bet arī maznodrošinātajiem civiliedzīvotājiem frontes līnijas tuvumā. Organizācija ir palīdzējusi izveidot mobilo stomatoloģijas kabinetu, kā arī, sadarbībā ar Zaporižjas sociālo dienestu darbiniekiem, ir nodrošinājusi humanitārās palīdzības izsniegšanu vismazāk aizsargātajām iedzīvotāju grupām, tostarp, arī karavīriem, kuri ir guvuši smagās traumas kaujās.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!