Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Jautājumā par Otavas konvenciju Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs respektē Nacionālo bruņoto spēku (NBS) viedokli. Viņš aicina arī sabiedrību uzticēties NBS vadībai un veidot cieņpilnu diskusiju par Latvijas austrumu robežas stiprināšanu, žurnālistiem trešdien, 24. janvārī, norādīja pats Rinkēvičs.

Jau ziņots, ka NBS izvērtējuši iespējamo Latvijas izstāšanos no Otavas konvencijas un aicina izstāšanos neatbalstīt. NBS komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš uzsvēris, ka ieguvums tam, ja Latvija izstātos Otavas konvencijas, ir diezgan minimāls.

Ar savu redzējumu NBS komandieris otrdien, 23. janvārī, iepazīstinājis arī Valsts prezidentu. Savukārt jau trešdien, 24. janvārī, Otavas konvencija un Latvijas austrumu robežas nostiprināšanas jautājums tiks pārrunāts Nacionālajā drošības padomē. Plānots, ka sēdē tiks pārrunāti jau konkrēti NBS priekšlikumi, kā stiprināt robežu. Rinkēvičs arī aicinājis Kalniņu pēc sēdes iespēju robežās sniegt sabiedrībai plašāku informāciju.

Prezidents uzsver, ka jautājums par Latvijas izstāšanos no Otavas konvencijas ir būtisks. Šajā jautājumā viņam ir svarīgs NBS viedoklis.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!