Foto: F64
Kārtejais atkušņa vilnis sev līdzi nesis nepatīkamu parādību – ielās strauji veidojas bedres. Tas savukārt apbēdinājis rīdziniekus un pilsētas viesus, kas savām bēdām domubiedrus metušies meklēt vietnē "X".

Pēdējās dienās Latvijā temperatūra turas virs 0 grādiem, kā rezultātā atkusnis kausē ne tikai sniegu un ledu, bet liek arī asfaltā veidoties bedrēm.

Rīgas domē skaidro, ka situācija, kur vairākas Rīgas ielas ir tuvu kritiskajam stāvoklim, ir tādēļ, ka iepriekšējie domes sasaukumi maz līdzekļu veltīja brauktuvju atjaunošanai. Lai gan tagad šie līdzekļi ir palielināti, pilsētā ir ļoti daudz kritisku posmu.

Bedres tiek labotas arī ziemā, šajā ziemas sezonā jau ir salaboti vairāk nekā 10 000 kvadrātmetri ielu seguma. Patlaban pilsētas bedru labošanai un bīstamības novēršanai ir iesaistīti visi pieejamie resursi – 19 brigādes, norāda rāte.

Kā identificējusi pašvaldība, šobrīd viskritiskākā situācija ir Biķernieku ielā, Jaunciema gatvē, Mīlgrāvja ielā, Mīlgrāvja lokos un Viestura prospektā. Tās esot vietas, kuras pērn bija paredzēts labot, bet to neizdevās īstenot, jo parādījās šaubas par ceļu uzturēšanas līguma izpildi.

Pavasarī, kad diennakts vidējā temperatūra būs virs +5 grādiem, Rīgā sāks plašākus ielas seguma remontus ar ierastajām tehnoloģijām – karsto asfaltu un asfalta vienlaidus ieklāšanu, kas nodrošina ilgāku kalpošanas laiku un ļauj saremontēt ne vien satiksmei bīstamās bedres, bet arī novērst mazāka izmēra defektus.

Pašvaldība atgādina, ka zem peļķēm bieži vien slēpjas bīstamas bedres, tādēļ transportlīdzekļu vadītāji aicināti izvēlēties atbilstošu braukšanas ātrumu un, ja iespējams, peļķes apbraukt. Iedzīvotāji par bedrēm un lielām peļķēm aicināti ziņot Satiksmes vadības centram, zvanot uz diennakts bezmaksas tālruni 80003600 vai rakstot uz rdsvc@riga.lv.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!