Foto: DELFI

Aizsardzības ministrija (AiM) izstrādājusi Kara upuru apbedījumu likumprojektu, kurā atrunāts veids, kādā turpmāk būtu pārapbedāmi padomju un nacistiskā režīma karavīri. Plānots, ka šo procesu uzraudzīs jaunizveidotā Kara upuru apbedījumu saglabāšanas komisija. Kurš to vadīs un tajā strādās vēl nav zināms, jo normatīvs vēl tikai uzsācis savu ceļu pa valsts pārvaldes koridoriem.

Komisijas sastāvā plānots iekļaut pārstāvjus no AiM, Ārlietu ministrijas, Latvijas Kara muzeja, Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes, Kultūras ministrijas, Valsts drošības dienesta, Latvijas Pašvaldību savienības un biedrības "Brāļu kapu komiteja".

Kā norāda ministrijā, likumprojekts izstrādāts, lai sasniegtu kara upuru juridisko aizsardzību Latvijas teritorijā, sekmējot kara upuru piemiņas saglabāšanu un cieņpilnu attieksmi pret kara upuru mirstīgajām atliekām.

Nav vienota regulējuma

AiM informē, ka patlaban nav noteikta vienota tiesiskā regulējuma attiecībā uz kara upuru apbedījumiem Latvijas teritorijā, tādējādi ir nepieciešams noteikt kārtību

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!