Foto: LETA

Opozīcijas partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) līderis vasarā gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās būs 14. Saeimas deputāts Vilis Krištopans, liecina partijas iesniegtais EP vēlēšanu kandidātu saraksts Centrālajā vēlēšanu komisijā.

LPV sarakstā ar otro kārtas numuru kandidēs deputāte Linda Liepiņa, bet ar trešo numuru – deputāts Ričards Šlesers.

Partijas EP vēlēšanu sarakstā iekļauti 14. Saeimas deputāti Ramona Petraviča un Edmunds Zivtiņš, kā arī LPV frakcijas vecākā konsultante Līga Krapāne.

Uz EP no politiskā spēka kandidēs arī vairāki deputāti palīgi – Maija Armaņeva, Leontijs Morozs, Jolanta Gulbe-Paškeviča, Ilze Stobova, Signe Švanka, Māris Ruks, Sandris Točs un Roberts Žemaitis.

Kā arī sarakstā iekļauti Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas skolotāja Adriāna Leonora Martinkēviča, SIA "Medial Planet" direktore Aleksandra Baranova, SIA "Nord Snus" juridiskās daļas vadītāja Karina Plaude un SIA "Medochemie Latvia" reģionālais vadītājs Vladimirs Keidāns.

Programmā LPV aicina balsot par saprāta politikas atgriešanos Latvijā un Eiropā, kas pamatojas katras valsts iedzīvotāju interesēs un valstiskajā stabilitātē. Politiskais spēks uzsver, ka iestājas par tradicionālām vērtībām, par ģimenēm, kuras veido māte un tēvs – sieviete un vīrietis, par ģimenēm ar bērniem.

Tāpat LPV kritizē līdzšinējos EP deputātus, kuri, politiskā spēka ieskatā, nav aizstāvējuši Latvijas tautas intereses, bet centušies uzspiest Eiropas birokrātu viedokli Latvijai.

"Mēs nākam, lai pārstāvētu Latviju, nevis izdabātu svešam viedoklim, cenšoties būt pirmrindnieki Eiropas direktīvu izpildē! Pietiek mūsu tautu mācīt kā dzīvot! Pietiek mums uzspiest svešas ideoloģijas, vērtības, uzskatus," pausts LPV programmā.

EP vēlēšanas gaidāmas 8. jūnijā. Tajās Latvija ir viens vēlēšanu apgabals, no kura EP jāievēlē deviņi deputāti.

Tiesības piedalīties EP vēlēšanās ir Latvijas pilsoņiem, kā arī citu ES dalībvalstu pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā sasnieguši 18 gadu vecumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!