Foto: DELFI

Trešdien, 21. februārī, pie Talsu novada domes notika pašvaldības kultūras iestāžu darbinieku rīkots pikets pret plānoto štata vietu un budžeta samazināšanu. Bažas par domes iecerēm pauž arī Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) un Latvijas Muzeju biedrība.

Talsu novada dome trešdien skata 2024. gada budžetu, bet pirms sēdes pie domes notiek pašvaldības darbinieku protests pret plānoto izdevumu samazināšanu. Novada 2024. gada budžeta projekts paredz 62 704 944 eiro lielus ieņēmumus un 71 937 683 eiro izdevumus.

Protestētāji iebilst pret plānu, kādā veidā iecerēts samazināt izdevumus par 8,15 miljoniem eiro. Proti, koalīcijas partijas virza vairākus priekšlikumus – par 10% samazināt atalgojumu pašvaldībā strādājošajiem, tostarp pedagogiem, tāpat rosināts pašvaldības darbinieku amata vietu skaitu samazināt par 25% jeb aptuveni 350 amatu vietas.

Protests, kas pulcēja ap 100 cilvēku, noritēja mierīgi. Klātesošie bija ieradušies ar plakātiem, kas vēstīja "Kāpēc mums jāmaksā par citu kļūdām?", "Mēs par pārdomātiem lēmumiem", "Ko sēsi, to pļausi", "Izpēti pirms lem" un "7x nomēri pirms griez".

Kāds protestētājs bija ieradies ar cauru linu maisu, uz kura bija piestiprināts uzraksts "Talsu novada nepiepildāmais budžeta maiss".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!