Foto: LETA

Īsi pirms Rīgas domes sēdes pie Rīgas rātsnama bija novērojami pāris cilvēku, kuri ar plakātiem pauda savu neapmierinātību par ielu pārdēvēšanu.

Jau vēstīts, ka domē trešdien lems par astoņu ielu pārdēvēšanu, rosinot Maskavas ielu pārdēvēt par Latgales ielu, bet tās sākumposmu pārdēvēt par Lastādijas ielu. Savukārt līdzšinējai Latgales ielai tiktu Jāņa Klīdzēja vārds.

Puškina ielu plānots pārdēvēt par Kārļa Mīlenbaha ielu, Turgeņeva ielu – par Vilhelma Purvīša ielu, Ļermontova ielu – par Viļa Plūdoņa ielu, Gogoļa ielu – par Emīlijas Benjamiņas ielu, Tipogrāfijas ielu – par Augusta Spāriņa ielu, Lomonosova ielu – par Valērijas Seiles ielu.

Iebildes pret Maskavas ielas pārdevēšanu piketā trešdien pauda gan Latvijas Krievu savienība (LKS), gan pašreizējās Latgales ielas iedzīvotāji.

LKS pārstāvji un atbalstītāji rokās turēja plakātus ar uzrakstu "Kultūras nekaro". Savukārt Latgales ielas aizstāvji plakātos norādīja uz deputātu ideju trūkumu, ielu nenosaucot jaunā, nebijušā vārdā, kā arī uzsverot, ka Latgales iela jau 67 gadus nes savu nosaukumu.

Kā iepriekš paudis iedzīvotāju pārstāvis Kārlis Lūsis, domnieki par plānotajām izmaiņām Latgales ielas iedzīvotājiem neko nav jautājuši. Viņš šo politiķu soli, pārdēvējot ielas, sauc par populistisku.

Par ielu nosaukumu maiņu Rīgas domes deputāti balsos trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!